VerbijsterendAdvies.nl
Persoonlijk maatwerk in verzekeringen en financiŽle diensten van De PensioenMakelaar & De HypothekenMakelaar

Naheffing dreigt voor Raboklanten met spaarhypotheek

Zo’n tienduizend hypotheekklanten van Rabobank wacht een naheffing van de belastingdienst. Deze klanten hebben namelijk een spaarhypotheek waarbij het opgebouwde kapitaal hoger is dan de huidige fiscale vrijstelling, zo meldt de Telegraaf. Maar Rabobank zegt zelf de kosten van naheffing op zich te nemen.

Extra aflossingen, echtscheidingen en versobering van het belastingregiem zijn debet aan het teveel opgebouwde kapitaal. Bij een spaarhypotheek mag volgens de huidige fiscale regels € 162.500 per persoon zitten zonder dat daar bij de aflossing belasting over betaald moet worden. In veel gevallen ging Rabobank zelf de fout in door alleen de kostwinner en niet beide partners te koppelen aan het spaarpotje.

Reparatiekosten

Een woordvoerder van de Rabobank bevestigt tegen de Telegraaf de fiscale problemen, die zich zouden voordoen bij zo’n tienduizend klanten met een zogenoemde ‘SpaarZekerHypotheek’ of ‘Opbouwhypotheek’. De bank zegt zelf op te draaien voor de reparatiekosten, die voorlopig geraamd worden op € 7 miljoen.

Bron: AM Robert Paling op 31 jul 2017 Laatste update: 31 jul 2017Laatste update: 31/07/2017 12:10.01