VerbijsterendAdvies.nl
Persoonlijk maatwerk in verzekeringen en financiŽle diensten van De PensioenMakelaar & De HypothekenMakelaar

VEH: rentemiddeling voor alle oversluiters !!

 

De Vereniging Eigen Huis vindt dat banken alle hypotheekklanten met een lopend rentecontract rentemiddeling moeten aanbieden. “Zo kunnen zij profiteren van de huidige lage rente en hun maandlasten flink verlagen. Rentemiddeling kan door alle geldverstrekkers worden aangeboden, het is slechts een kwestie van willen en doen.”

 

Door rentemiddeling gaan bestaande klanten het gemiddelde betalen van de huidige rentevaste periode en de actuele marktrente. De boeterente voor het voortijdig veranderen van het rentetarief wordt verdisconteerd in de nieuwe rente. Algemeen directeur Cindy van de Velde wil dat niet alleen huizenkopers en klanten van wie de renteperiode afloopt, profiteren van de lage marktrente. “Dat moet ook mogelijk worden voor alle mensen voor wie de renteperiode nog vele jaren doorloopt en die daardoor nog heel lang een hoge rente betalen. Betalingsproblemen kunnen daarmee worden voorkomen  en/of achterstanden ingelopen.”

 

Geen holle frase

 Nu bieden alleen ING, Achmea, Obvion en SNS Bank (inclusief RegioBank) rentemiddeling aan. Eigen Huis heeft een brief gestuurd naar de andere geldverstrekkers met de oproep zo snel mogelijk het beleid aan te passen. “Banken, verzekeraars en andere geldverstrekkers kunnen met rentemiddeling laten zien dat het belang van hun klanten werkelijk voorop staat en dat dit niet slechts een holle frase is. Bovendien zijn de winstmarges op hypotheken al vijf jaar erg hoog en brengt dit wat ons betreft voor geldverstrekkers de morele verplichting met zich mee om rentemiddeling aan te bieden

 

Bron: VEH 29042015

DeHypothekenMakelaar.nlLaatste update: 29/04/2015 12:27.33