VerbijsterendAdvies.nl
Persoonlijk maatwerk in verzekeringen en financiŽle diensten van De PensioenMakelaar & De HypothekenMakelaar

SNS Reaal ontmantelt: splitsing bank en verzekeraar

 

SNS Reaal is begonnen met het voorbereiden van de verkoop van de verzekerings- en vermogensbeheeractiviteiten. De financiële instelling meldt in een persbericht dat het J.P. Morgen, ABN Amro en advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek in de hand heeft genomen om het proces te begeleiden.

 

“Nu de Tweede Kamer heeft ingestemd met de brief van de minister over het verkoopproces van de verzekeringsactiviteiten van SNS Reaal is het tijd om de volgende stap te zetten”, zegt bestuursvoorzitter Gerard van Olphen. “Wij brengen alles in gereedheid voor de verkoop van onze verzekeringstak. Daarbij wegen wij zorgvuldig de belangen af van de Nederlandse belastingbetaler, onze klanten, onze medewerkers en de andere stakeholders.”

 

De splitsing van bank en verzekeraar is volgens SNS Reaal al in volle gang. De verzekeringsactiviteiten van Reaal gaan verder onder de naam Vivat, onthulde AM vorige maand al. De nieuwe directies van de verzekeraar werden ook al benoemd. Wim Henk Steenpoorte, voorzitter van Vivat: “De sterke merken van Vivat Verzekeringen zijn volop in ontwikkeling. Daar gaan wij op volle kracht mee verder, aangezien klanten, medewerkers en aandeelhouders, alsook de nieuwe eigenaar, daar baat bij hebben.”

Bron: AM 9 juli 2014

VerbijsterendAdvies.nl

 

SNS Reaal is druk doende de bankactiviteiten te scheiden van de verzekeringsactiviteiten.

 

SNS wordt de bank, en dat betekent dat de holding met de verzekeringsactiviteiten een nieuwe naam gaat krijgen. Daarvoor is de naam “Vivat” bedacht.

 

Onder de verzekeringsactiviteiten van SNS Reaal vallen onder andere de merken Zwitserleven, Proteq en Reaal.

 

Ook de vermogensbeheerder SNS Asset Management valt er onder. Die verzekeringsholding wordt nu Reaal NV genoemd, maar dat wordt dus Vivat. Met als baas Wim Henk Steenpoorte.

 

Voor de klanten en het intermediair zal er echter niet zo veel veranderen. De merken Reaal en Zwitserleven zullen gewoon blijven bestaan en zich op dezelfde manier in de markt blijven presenteren, zegt een ingewijde. Er zal dan ook geen campagne komen, gericht op het brede publiek. SNS Reaal was niet bereid tot commentaar, omdat de bekendmaking van de naam pas over een maand volgt.

Bron: AM 3 juni 2014

VerbijsterendAdvies.nl

 Laatste update: 09/07/2014 13:48.32