VerbijsterendAdvies.nl
Persoonlijk maatwerk in verzekeringen en financiŽle diensten van De PensioenMakelaar & De HypothekenMakelaar

Kwaliteitscode rechtsbijstand verbeterd

 

Rechtsbijstandsverzekeraars gaan werken met een verbeterde kwaliteitscode met bindende richtlijnen waar een verzekerde op kan rekenen als hij een beroep doet op zijn rechtsbijstandsverzekering. De verbeterde code is dinsdag vastgesteld tijdens de algemene ledenvergadering van het Verbond van Verzekeraars.

 

De Kwaliteitscode Rechtsbijstand geldt sinds april 2011 en geeft algemene gedragsregels en regels op het gebied van schadebehandeling. De geactualiseerde code geeft aan dat een klant actief geïnformeerd wordt over het recht zelf een rechtshulpverlener (zoals een advocaat) te kiezen, indien de verzekeraar vaststelt dat een gerechtelijke of administratieve procedure gevoerd moet gaan worden.

 

Verder is de verzekeraar verplicht op zijn site te vermelden binnen welke termijn wordt gereageerd op een vraag of klacht van een klant en is het Kifid opgenomen als organisatie waar een klant met klachten terecht kan.

 

De kwaliteitscode is aangepast naar de normen van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren en op een uitspraak van het Europees Hof, van november 2013 over de vrije advocaatkeuze.

 

BRON: AM Schade18 juni 2014

VerbijsterendAdvies.nl

 Laatste update: 18/06/2014 13:10.49