VerbijsterendAdvies.nl
Persoonlijk maatwerk in verzekeringen en financiŽle diensten van De PensioenMakelaar & De HypothekenMakelaar

Verbond woedend om gerommel bij Orion Direct

 

Laakbaar en onacceptabel. Met deze woorden kwalificeerde het Verbond van Verzekeraars in een Twitterstatement de uitzending van Tros Radar over de Bossche verzekeraar Orion Direct. Het programma bracht gisteravond aan het licht dat de verzekeraar in de periode tot september 2009 op verschillende manieren frauduleus handelde ten nadele van consumenten en andere verzekeraars.

 

In de uitzending van gisteravond kwamen twee oud-medewerkers aan het woord die vertelden dat het bedrijf onder aanvoering van oud-directeur Karel van der Kemp bij schadeuitkeringen zelden of nooit de wettelijke rente uibetaalde terwijl de klanten daar wel recht op hadden. De tegenpartij betaalde echter wel het volledige bedrag (inclusief wettelijke rente) uit aan de Europese Rechtsbijstand Stichting (ERS), dat de schades voor Orion Direct afhandelde en waar Van der Kemp ook aan het roer stond. De winst die zo werd geboekt verdween volgens de oud-medewerkers richting de andere BV's van Van der Kemp. Dat gold ook voor het batig saldo dat werd behaald door het opgeven van hoge expertisekosten aan andere verzekeraars (de tegenpartij), terwijl deze in werkelijkheid veel lager waren. Daarnaast voerde ERS een administratief medewerker op als verzekeringsarts en liet deze medische gegevens inwinnen bij onder meer huisartsen. ERS declareerde de administratief medewerker echter wel als verzekeringsarts tegen € 150 per uur…

 

In een uitvoeriger reactie op de site van TROS Radar stelt het Verbond dat Orion Direct geen lid was van de brancheorganisatie. De zaak rondom de Bossche verzekeraar onderstreept volgens het Verbond het belang van zelfregulering en een goede controle hierop. In september 2009 werd Orion Direct overgenomen door Allianz-dochter Allsecur. Deze eveneens Bossche verzekeraar nam gisteren al afstand van de vermeende frauduleuze praktijken en stelde dat de zakelijke banden met ERS na de overname van Orion Direct zijn verbroken.

 

Bron: AM 14052013 http://amweb.nl/-/verbond-woedend-om-gerommel-bij-orion-directLaatste update: 14/05/2013 14:09.06