VerbijsterendAdvies.nl
Persoonlijk maatwerk in verzekeringen en financiŽle diensten van De PensioenMakelaar & De HypothekenMakelaar

7 geheimen van multimiljonairs

 

ABCOUDE - De economie krimpt en het aantal faillissementen ligt hoog. Toch zijn er ook mensen die alleen maar rijker worden. Hoe doen ze dat? De Amerikaanse ondernemer, schrijver en salesexpert Grant Cardone onderzoekt de ‘geheimen’ van multimiljonairs. In Business Insider somt hij hun 7 belangrijkste geheimen op. De redactie vat ze samen.

 

1) Beslis dat je multimiljonair wil worden

Je wil geen miljonair meer zijn, maar een multimiljonair. Een miljoen geeft niet langer genoeg zekerheid. Vorig jaar bleek uit een studie zelfs dat 42 procent van alle dollarmiljonairs zich niet langer ‘rijk’ voelen. Je hebt minstens 7,5 miljoen dollar nodig om je nog echt rijk te voelen.

Multimiljonair willen worden is een beslissing die je neemt. Vervolgens ga je jezelf doelen stellen.

 

2) Denk niet als een arme luis

De wereld heeft geen tekort aan geld, alleen een tekort aan mensen die er op de goede manier over nadenken. Denk niet vanuit armoe. Normen als ‘eet je bord leeg, want er zijn mensen die honger hebben’ en ‘gooi geen dingen weg’ creëren geen rijkdom.

 

3) Beschouw het als een plicht

Self-made miljonairs worden niet alleen gedreven door het geld, maar ook door de behoefte zich op de markt te bewijzen. Ze willen hun eigen verwachtingen overtreffen. Ze willen laten zien dat zij het verschil kunnen maken.

 

4) Omring je met multimiljonairs

Van iemand die weinig heeft kun je niet leren hoe je veel geld kunt verdienen. Spreuken als ‘geld maakt niet gelukkig’ zul je niet uit de monden van rijken horen. Kijk wat de mensen doen die rijkdom creëren. Wat lezen ze? Hoe investeren ze? Wat drijft ze? Hoe blijven ze gemotiveerd en enthousiast?

 

5) Werk als een miljonair

Rijken kopen tijd, armen verkopen het. Rijken weten dat tijd waardevoller is dan geld. Daarom huren ze mensen in voor alle klussen waar ze niet goed in zijn of die geen productieve besteding zijn van hun tijd. Maar zelf werken ze ook hard, op jacht naar succes.

 

6) Verschuif je focus van uitgeven naar investeren

Rijken geven geld niet uit, ze investeren. Je kunt een huis kopen, maar dat kun je niet afschrijven. Koop een appartementsgebouw en het genereert cashflow en je kunt het afschrijven.

 

7) Creëer meerdere inkomstenbronnen

Rijken vertrouwen niet op één inkomstenbron, maar creëren er meerdere.

 

8) Vergeet ondertussen niet te leven ;) en koester wie en wat je lief is….

 

Rikco Pardoen | BusinessCompleetLaatste update: 08/02/2013 15:12.01