VerbijsterendAdvies.nl
Persoonlijk maatwerk in verzekeringen en financiŽle diensten van De PensioenMakelaar & De HypothekenMakelaar

Breed gedragen rechtszaak AOW-gat: FNV-federatieraad mee in rechtszaak AOW-gat

 

De rechtszaak tegen de staat vanwege het ‘AOW-gat’ wordt vanaf nu FNV-breed gedragen. De zaak werd gisteren op initiatief van de Nederlandse Politiebond, AFMP/FNV Veiligheid en de Marechausseevereniging, bekend gemaakt.

 

Vanaf 2013 wordt de AOW-leeftijd stapsgewijs verhoogd. Duizenden mensen die vervroegd met pensioen zijn, of vanwege een specifieke regeling al uit de actieve dienst zijn, maar nu nog geen 65 zijn, worden daardoor ineens opgezadeld met een AOW-gat. Omdat zij al gestopt zijn met werken, kunnen zij niet meer anticiperen op deze kabinetsplannen. Zij moeten dan rondkomen van bijvoorbeeld hun aanvullend pensioen of interen op hun spaargeld, als ze dat al hebben. De FNV wil de staat dwingen om dit AOW-gat te repareren.

 

'Iedereen heeft er last van'

Dankzij een besluit van de FNV-federatieraad wordt het initiatief nu ook gesteund door FNV Bondgenoten, Abvakabo FNV en FNV Bouw. Ton Heerts, voorzitter FNV in Beweging: "Of je nu politieagent, schoonmaker of onderwijzer bent, iedereen heeft last van deze onverwachte tegenvaller. Daarom is het goed dat het mooie initiatief van FNV Veiligheid nu breed gedragen wordt door de hele FNV. Het is onacceptabel dat de wetgever zomaar middenin het spel de regels verandert, zonder een eerlijke overbrugging te regelen."

 

Bron: AMnieuws 14012013

DeHypothekenMakelaar.nlLaatste update: 14/01/2013 16:34.14