VerbijsterendAdvies.nl
Persoonlijk maatwerk in verzekeringen en financiŽle diensten van De PensioenMakelaar & De HypothekenMakelaar

 

LetselExperts dagen Noordhollandsche 1816 voor de rechter

 

Nationale Letselschade Experts (NLE) is in twaalf zaken een procedure gestart tegen de Noordhollandsche van 1816.

 

Volgens de organisatie betaalt NH1816 geen reële vergoeding voor de buitengerechtelijke kosten van rechtsbijstand en hanteert de verzekeraar daarbij een door haar zelf vastgesteld uurtarief.

 

Ook PALS groep letselschadespecialisten laat een aantal letselschadezaken waarbij NH1816 de verzekeraar is voor de rechter komen.

 

De opstelling van de NH1816 staat volgens NLE  "recht tegenover alle positieve ontwikkelingen in de letselschadebranche", een mening die PALS onderschrijft.

 

"Transparantie moet voorop staan en langdurige discussies over de hoogte van vergoedingen voor juridische belangenbehartiging moeten achterwege blijven", stelt Freek Schultz, bestuursvoorzitter van PALS groep.

 

"Vanuit de stichting Personenschade Instituut van Verzekeraars wordt een landelijke norm vastgesteld die de hoogte van de vergoedingen voor belangenbehartigers bepaalt. De meerderheid van de verzekeraars heeft zich aangesloten bij deze stichting."

 

NLE zegt dit voorjaar overleg te hebben gevoerd met NH1816 dat echter niets opleverde. "De aangesloten leden van de NLE zijn het zat en hebben ruim twintig letselschadezaken, waarin te lage uurtarieven worden betaald aan de rechter voorgelegd", aldus Coen Tijbout ad interim voorzitter NLE.

 

NH1816 ligt al langer in de clinch met belangenbehartigers omdat er volgens de verzekeraar geen sprake is van marktwerking en normering bij de tarieven die belangenbehartigers hanteren. Vorig jaar juni veroordeelde het Gerechtshof Amsterdam NH1816 in hoger beroep tot het betalen van eerder niet gehonoreerde declaraties van een belangenbehartiger.

 

Bron: AM 18102012 http://amweb.nl/-/experts-dagen-noordhollandsche-voor-de-rechter

 

VerbijsterendAdvies.nl      Laatste update: 18/10/2012 12:26.25