VerbijsterendAdvies.nl
Persoonlijk maatwerk in verzekeringen en financiŽle diensten van De PensioenMakelaar & De HypothekenMakelaar

Geen overdrachtsbelasting meer bij verkoop <3jr

 

Staatssecretaris Frans Weekers (VVD, Financiën) biedt huizenkopers die hun woning snel weer willen verkopen, de mogelijkheid dit te doen tegen gunstigere voorwaarden. Als het huis binnen drie jaar wordt doorverkocht, hoeft de koper alleen over de eventuele meerwaarde overdrachtsbelasting te betalen.

 

De termijn voor die speciale regeling is nu zes maanden. Met de maatregel ‘wil Weekers de vastgelopen huizenmarkt weer op gang krijgen.’…de maatregel is tijdelijk.

 

Belastingplannen 2013

De wijziging staat in de belastingplannen voor volgend jaar, maar geldt met terugwerkende kracht al sinds afgelopen zaterdag, 1 september. De langere termijn geldt tot 2015.

 

Mensen die met de maatregel worden geholpen, zijn bijvoorbeeld stellen die vlak na de aankoop van hun huis uit elkaar gaan. Zij krijgen nu meer tijd om hun woning tegen gunstigere voorwaarden door te verkopen.

 

Projectontwikkelaar

Ook Nederlanders die een nieuwbouwwoning willen kopen, maar bang zijn dat ze hun oude huis niet kwijtraken, kunnen met de maatregel worden geholpen. Want projectontwikkelaars kunnen hen dan gemakkelijker aanbieden om de oude woning te kopen (inruil). De projectontwikkelaar is dan namelijk weliswaar overdrachtsbelasting verschuldigd bij de aankoop, maar bij doorverkoop binnen drie jaar hoeft alleen over de eventuele meerwaarde 2% overdrachtsbelasting te worden betaald.

 

Bron: Elsevier maandag 3 september 2012 07:29

DeHypothekenMakelaar.nl

 Laatste update: 03/09/2012 11:47.46