VerbijsterendAdvies.nl
Persoonlijk maatwerk in verzekeringen en financiŽle diensten van De PensioenMakelaar & De HypothekenMakelaar

EUROPEESCHE SCHOONT OLDTIMERPORTEFEUILLE OP

Verzekeraar 'De Europeesche' heeft in juni 2012 de acceptatiecriteria voor ter verzekering aangeboden oldtimers aangescherpt.
Op grond van die nieuwe criteria is nu ook de lopende portefeuille opgeschoond. Dat resulterde erin dat de Europeesche de OLDTIMERverzekeringen van een deel van de verzekerden opgezegde.

In een brief aan het intermediair schrijft De Europeesche: "Wij hebben alle polissen met een oldtimer in de leeftijdscategorie tussen bouwjaar 1971 en 1987 zorgvuldig geanalyseerd en opnieuw getoetst aan de aangescherpte nieuwe 2012 acceptatiecriteria.  

Bij deze analyse hebben we rekening gehouden met de aspecten instroom (ingangsdatum verzekering < 5 jaar), brandstofsoort (Diesel, LPG), merk/type, schadeverleden, dekking (uitsluitend WA-dekking) en kilometrage (categorie 10.000 km).

Oldtimers die niet voldoen aan een of meerdere acceptatiecriteria kan de Europeesche niet langer verzekeren, omdat dit een nadelig effect heeft op het rendement. Deze oldtimerverzekeringen beëindigen wij op de contractvervaldatum. De eerste beëindigingen vinden plaats in prolongatiemaand november 2012, de laatste in oktober 2013. Wij informeren u en de betrokken klanten uiterlijk 60 dagen voor beëindiging van de verzekering per brief over deze beslissing."....

 

Bron: VVP27082012 / EUROPEESCHE

VerbijsterendAdvies.nlLaatste update: 28/08/2012 16:52.23