VerbijsterendAdvies.nl
Persoonlijk maatwerk in verzekeringen en financiŽle diensten van De PensioenMakelaar & De HypothekenMakelaar

Focwa verbaasd over fraudeaantuiging

 

De vereniging van schadeherstellers Focwa herkent zich niet in het beeld dat 1) verzekeraars, 2)  openbaar ministerie en 3) de politie in een gezamenlijke notitie hebben geschetst dat onrechtmatige declaraties door auto- en ruitschadeherstellers een strengere aanpak vereisen.

In het kader van het convenant fraudebestrijding hebben de drie partijen een nieuwe aanpak afgesproken, waarbij eerder wordt overgaan tot strafrechtelijke afhandeling van fraudezaken.

Onrechtmatige declaraties van blik- en ruitschadeherstellers worden in dat plan topprioriteit genoemd.

"Tegen de achtergrond dat schadeherstelbedrijven werken in een zwaar gereguleerde en geautomatiseerde omgeving, verbaast het ons dat het beeld is ontstaan dat schadeherstelbedrijven ethische grenzen zouden overtreden", aldus Focwa, die erop wijst dat in het Convenant Aanpak Verzekeringsfraude juist aandacht wordt gevraagd voor verzekerden die opzettelijk schade veroorzaken….

"Wij kunnen alleen een structurele bijdrage leveren indien helder is dat fraudegevallen binnen het domein van de schadeherstelbranche vallen. Onterecht ingediende claims bij verzekeraars die verband houden met een verminderd ethisch normbesef van verzekerden vallen zonder meer buiten dat domein. Niettemin is Focwa bereid om deel te nemen aan de discussie over verzekeringsfraude en bereid het convenant te ondertekenen, mits daarvoor natuurlijk ook een uitnodiging komt", zegt secretaris Karel Bukholczer.

Bron: AM 20-08-2012

VerbijsterendAdvies.nlLaatste update: 20/08/2012 12:30.24