VerbijsterendAdvies.nl
Persoonlijk maatwerk in verzekeringen en financiŽle diensten van De PensioenMakelaar & De HypothekenMakelaar

NMa onderzoekt overstapdrempels bij financiële producten

 

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) gaat onderzoeken of er overstapdrempels zijn bij financiële producten die door veel consumenten gebruikt worden. De mededingingsautoriteit neemt een aantal bankproducten en verzekeringen onder de loep, zoals hypotheken, lijfrente- en uitvaartverzekeringen.

 

"Consumenten stappen nu wellicht niet over terwijl ze bij een andere aanbieder beter af zijn. Het is daarom belangrijk dat overstapdrempels zo laag mogelijk zijn", aldus NMa-bestuurslid Henk Don. Hoge overstapdrempels hebben volgens de NMa negatieve gevolgen voor de concurrentie tussen banken of verzekeraars en daarmee voor de kwaliteit en prijs van hun producten of diensten. Om die reden wil de NMa via deze studie ook onderzoeken of eventuele overstapdrempels verlaagd kunnen worden. De NMa heeft voor deze studie de volgende financiële producten geselecteerd: hypotheken (in het bijzonder aflossingsvrije-, spaar- en annuïteitenhypotheken), betaalrekeningen, natura-uitvaartverzekeringen, lijfrenteverzekeringen en particulier beleggen (via internet).

 

De NMa nodigt iedereen uit om informatie en ervaringen met overstappen met de NMa te delen en kan naar aanleiding van de reacties besluiten om andere producten bij het onderzoek te betrekken.

 

Bron: AM 15-06-2012 •

VerbijsterendAdvies.nl

 

 Laatste update: 18/06/2012 13:34.27