VerbijsterendAdvies.nl
Persoonlijk maatwerk in verzekeringen en financiŽle diensten van De PensioenMakelaar & De HypothekenMakelaar

BRABANTSE HUIZENMARKT VOOR HET EERST WEER IN DE PLUS

 

SON - De Brabantse huizenmarkt heeft de afgelopen maand een kleine opleving laten zien. Vergeleken met dezelfde periode in 2011 zijn er bijna honderd huizen meer verkocht. Dat blijkt uit een analyse van het aanbod op de huizenzoeksite Funda.

 

Zes van de acht Brabantse steden noteerden een plus. Alleen in Breda (-14) en Oss (-15) werden minder huizen verkocht. Door de lichte stijging is het aantal huizen dat te koop staat in Brabant nagenoeg gelijk gebleven. In Brabant staan momenteel ruim 41.000 huizen te koop.

Meer huizen verkocht in Tilburg

Voor wie zijn huis in Tilburg te koop heeft staan, is dit goed nieuws. De op een na grootste stad van de provincie zag de woningverkoop hiervoor zeven maanden op rij dalen, maar scoort nu voor het eerst een flinke plus: afgelopen maand 22 verkochte huizen meer dan dezelfde periode vorig jaar.

 

Opvallend is de slechte teneur in Oss, omdat de huizenverkoop juist in deze stad veel langer goed bleef gaan, dan in de andere Brabantse steden.

 

Meeste huizen te koop in Eindhoven

Wie in Brabant een huis wil kopen, heeft de meeste keuze in Eindhoven, waar beduidend meer huizen te koop staan dan in Tilburg. In Den Bosch is de woningmarkt bijvoorbeeld aanzienlijk krapper: Eindhoven is anderhalf keer zo groot, maar heeft veel meer dan anderhalf keer zo veel huizen te koop staan.

 

Of de positieve trend op de Brabantse huizenmarkt zich zal voortzetten, wordt pas volgende maand duidelijk. Voor huizenbezitters is dat te hopen. Zolang er zo weinig huizen worden verkocht, blijven de huizenprijzen dalen. Vereniging Eigen Huis verwacht dat de woningmarkt pas in 2015 zal opkrabbelen.

Aantal huizenverkopen tussen 15 april en 14 mei 2012 (vergeleken met dezelfde periode in 2011)

Tilburg +22

Helmond +9

Eindhoven +9

Roosendaal +7

Bergen op Zoom: +4

Den Bosch +3

Breda -14

Oss -15

 

Heel Brabant: +95

 

Bron: Omroepbrabant 06062012

DeHypothekenMakelaar.nlLaatste update: 06/06/2012 13:49.47