VerbijsterendAdvies.nl
Persoonlijk maatwerk in verzekeringen en financiŽle diensten van De PensioenMakelaar & De HypothekenMakelaar

Zzp’er onderschat nog steeds aov-risico

 

Zelfstandig ondernemers zijn nog steeds niet goed op de hoogte van de risico’s en oorzaken van arbeidsongeschiktheid. Bijna tweederde (61%) van alle zelfstandig ondernemers heeft geen inkomen zodra zij door arbeidsongeschiktheid niet meer zouden kunnen werken. Dat komt niet alleen omdat zzp’ers de risico’s van arbeidsongeschiktheid onderschatten, maar ook omdat zeven van de tien onverzekerde zzp’ers een verzekering te duur vindt.

 

Dit concludeert zzp-platform Myler, een initiatief van Achmea en Numa Group, dat onderzoek deed onder 2.445 zelfstandigen . Ook Platform Zelfstandige Ondernemers en FNV Zelfstandigen werkten mee aan het onderzoek. Hieruit blijkt ook dat slechts twee op de tien zelfstandig ondernemers de kans groot acht dat zij door langdurige ziekte of een ongeval niet meer kunnen werken.

 

In de praktijk blijkt dat 30,4% wel eens arbeidsongeschikt is geweest. De top drie oorzaken van arbeidsongeschiktheid zijn een verkeerde werkhouding (55%), psychische aandoeningen (23%) en aandoeningen aan het zenuwstelsel (16%). Uit het onderzoek blijkt echter dat ondernemers denken dat ongevallen (44,8%) en hart- en vaatziekten (43,4%) de boosdoeners zijn….

 

Bron: AM05062012

VerbijsterendAdvies.nlLaatste update: 05/06/2012 11:13.03