VerbijsterendAdvies.nl
Persoonlijk maatwerk in verzekeringen en financiŽle diensten van De PensioenMakelaar & De HypothekenMakelaar

AOW'er aantrekkelijker voor werkgevers ....

 

Voor werkgevers wordt het aantrekkelijker om een AOW’er in dienst te nemen. Volgens een plan van minister Kamp hoeven AOW'ers straks zes weken het loon door te betalen bij ziekte, in plaats van twee jaar.

 

Het plan moet bij werkgevers de angst wegnemen om langdurig met zieke en dus dure AOW'ers te blijven zitten. Er komen ook ruimere mogelijkheden om AOW’ers een tijdelijk contract aan te bieden. De huidige beperking dat maximaal drie keer achter elkaar een tijdelijk contract mag worden aangeboden, wordt bij het aannemen van AOW’ers als een belemmering ervaren.

 

Het plan staat in een wetsvoorstel dat minister Henk Kamp van Sociale Zaken voor advies naar de Raad van State heeft gestuurd. Zijn departement heeft dat dinsdag bekendgemaakt. De maatregelen moeten per 1 juli volgend jaar ingaan.

 

Kamp maakt het ook voor de AOW’ers zelf interessanter om te blijven doorwerken. Zo krijgen ze recht op het wettelijk minimumloon. Op dit moment hebben ze dat recht nog niet.

 

In het wetsvoorstel staat verder dat het dienstverband automatisch eindigt bij het bereiken van de AOW-leeftijd, tenzij daar andere afspraken over gemaakt zijn tussen werkgever en werknemer. Volgens Kamp is het goed dat de wet daarover helderheid biedt. Deze bepaling geldt alleen voor de marktsector, omdat er voor overheidspersoneel al regels bestaan over het automatisch beëindigen van het dienstverband.

 

Bron: SalarisMail Reedbusiness 29052012 / ANP

DePensioenMakelaar.nlLaatste update: 29/05/2012 11:46.49