VerbijsterendAdvies.nl
Persoonlijk maatwerk in verzekeringen en financiŽle diensten van De PensioenMakelaar & De HypothekenMakelaar

MONEYVIEW: aanvullende ziektekosten niet compenserend, maar nota bene ook versoberd!

De versobering van de basisverzekeringen in de zorg wordt maar ten dele opgevangen door aanvullende verzekeringen. Aldus concludeert MoneyView in Special Item zorgverzekeringen.

"Zo wordt met ingang van 2012 de dekking voor fysiotherapie beperkt binnen de basisverzekering. De verwachting was dat deze versobering door verzekeraars zou worden opgevangen binnen de aanvullende verzekeringen. Dit blijkt maar deels het geval: slecht 8 procent van de verzekeringen kent een ruimere dekking dan in 2011 en bij 25 procent van de aanvullende verzekeringen is de dekking zelfs verslechterd", aldus onderzoeker Michiell Behrens. 

Volgens MoneyView tekent dezelfde tendens zich af voor de andere onderdelen waarop de basisverzekering werd versoberd, bijvoorbeeld dieetadvisering en eerstelijns psychologische zorg. 

De goedkoopste basisverzekeringen zijn: Gewoon Zekur (92,50 euro), AnderZorg Basisverzekering (96,25 euro), FBTO Basisverzekering (96,75 euro) en Blue Zorgverzekering (97,00 euro).

De beste kwaliteit voor een aanvullende verzekering wordt geleverd door: de Amersfoortse  (Aanvulling Optimaal), Avéro Achmea (AV Excellent), Delta Lloyd (Top),  de Friesland (AV Excellent), Kiemer (AV Ayla), Ohra (Extra Uitgebreid) en ONVZ (Superfit en Topfit).

 

Bron: MONEYVIEW/ VVP 21122011

VerbijsterendAdvies.nlLaatste update: 21/12/2011 10:19.11