VerbijsterendAdvies.nl
Persoonlijk maatwerk in verzekeringen en financiŽle diensten van De PensioenMakelaar & De HypothekenMakelaar

Aegon € 19.000 uitbetalen voor gestolen grasmaaier

 

Aegon moet een afgewezen schadeclaim voor een gestolen zitgrasmaaier alsnog betalen. Dat heeft de houder van een inboedelverzekering bij de rechtbank in Den Haag kunnen afdwingen.

 

De polisvoorwaarden van het 'Aegon Woon- en Vrije Tijdpakket' zijn te vaag om de afwijzing te rechtvaardigen, zo vindt de rechter. Aegon moet daarom alsnog € 19.000 betalen.

 

De dure grasmaaier werd mei vorig jaar gestolen uit een schuur in de tuin van het woonhuis van de Limburgse verzekerde. Die schuur was aan één zijde open en voorzien van een één meter (half)hoge houten poort. Het daaraan bevestigde kettingslot is door de daders doorgeknipt en het stuurslot op de grasmaaier verbroken.

 

De schadeclaim van € 19.000 wees Aegon vervolgens af, "omdat de grasmaaier niet in een afsluitbaar bijgebouw stond".

 

De rechtbank vindt het woord 'afsluitbaar' in de polisvoorwaarden echter niet duidelijk genoeg. Temeer omdat elders in die voorwaarden de eis wordt gesteld dat het motorrijtuig 'adequaat' is afgesloten; die toevoeging 'adequaat' ontbreekt bij het afsluiten van de bijgebouwen. "De polisvoorwaarden maken kennelijk zelf onderscheid tussen de wijze waarop iets wordt afgesloten", concludeert de rechter, die mede daarom vindt dat een halfhoge poort van een schuur redelijkerwijs mag worden aangemerkt als 'afsluitbaar bijgebouw'.

 

Bron: AM 14112011

VerbijsterendAdvies.nlLaatste update: 14/11/2011 10:33.42