VerbijsterendAdvies.nl
Persoonlijk maatwerk in verzekeringen en financiŽle diensten van De PensioenMakelaar & De HypothekenMakelaar

300 onbetaalde uren voor urennorm zelfstandigenaftrek

23-08-2011 16:55 Vakstudienieuws Vandaag

Het Hof in Leeuwarden heeft onlangs geoordeeld dat een lichttechnicus in 2006 veel onbetaalde uren heeft gemaakt en dat deze uren meegeteld mogen worden voor het urencriterium en dat hij in aanmerking komt voor de zelfstandigenaftrek.

 

In 2006 was de man fulltime in loondienst werkzaam en daarnaast hield hij zich in de vorm van een eenmanszaak bezig met het installeren en verzorgen van licht bij optredens van muziekgroepen of theaterproducties. Zo ondersteunde hij bijvoorbeeld een Top-100 coverband bij de verlichting. De lichttechnicus bracht een achteraf opgemaakt urenoverzicht in waaruit bleek dat hij in 2006 1231 uren heeft besteed aan zijn onderneming. Hierin zijn 300 uren begrepen die de lichttechnicus onbetaald heeft verricht ten behoeve van de coverband. Het geschil draaide om de vraag of de man daarmee in 2006 wel of niet voldeed aan het urencriterium.

Hof Leeuwarden acht het aannemelijk gemaakt dat de lichttechnicus in 2006 onbetaald uren heeft gemaakt voor de coverband en oordeelt dat hij deze uren mag meetellen voor het urencriterium. Gelet op een getuigenverklaring van de leider van de band en de toelichting daarop van de lichttechnicus zelf, acht het hof het aannemelijk dat hij de onbetaalde werkzaamheden heeft verricht met het oog op de zakelijke belangen van zijn onderneming. De onbetaalde uren kunnen worden geacht te zijn gemaakt voor de onderneming. Slotsom is dat de lichttechnicus heeft voldaan aan het urencriterium en in aanmerking komt voor de zelfstandigenaftrek.

Bron: accountancynieuws

VerbijsterendAdvies.nlLaatste update: 24/08/2011 12:32.27