VerbijsterendAdvies.nl
Persoonlijk maatwerk in verzekeringen en financiŽle diensten van De PensioenMakelaar & De HypothekenMakelaar

Fiscale voordelen voor (energiebesparende) investeringen

ABCOUDE - De overheid stimuleert duurzame investeringen in bedrijfsmiddelen door middel van de Energie-investeringsaftrek, de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL). De regelingen geven fiscale voordelen voor energiebesparing, toepassing van duurzame energie en milieuvriendelijke oplossingen.

• fiscale voordelen voor investeringen
• investeringen staan in de energielijst en milieulijst
• aanmelden van bedrijfsmiddelen voor de lijsten tot begin september

Tip: Doe nu de Gratis Online Subsidiescan


Energie investeringsaftrek (EIA)
Met de EIA wil de overheid het Nederlandse bedrijfsleven aansporen tot energiebesparing en toepassing van duurzame energie. Voor investeringen die op de energielijst staan kunt u 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Het directe financiële voordeel is afhankelijk van het belastingpercentage maar bedraagt ongeveer 10% van de goedgekeurde investeringskosten. De EIA kunt u toepassen naast de 'gewone' investeringsaftrek. Voor meer informatie over de regeling, de energielijst en het aanvragen zie: www.agentschapnl.nl/eia

Nieuwe voorstellen om bedrijfsmiddelen op de energielijst 2012 te plaatsen kunnen tot 1 september bij Agentschap NL worden ingediend.

De Milieu investeringsaftrek en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (MIA/VAMIL)
De overheid stimuleert bedrijven in Nederland die investeren in de beste oplossingen die zo min mogelijk belastend zijn voor het milieu. Met de MIA kunnen ondernemers die in Nederland inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen, de fiscale winst verlagen door opvoering van een aftrekpost voor bedrijfsmiddelen die opgenomen zijn in de Milieulijst.
Met behulp van de VAMIL kan in 2011 een milieuvriendelijke investering op een willekeurig moment worden afgeschreven voor 75% van de investeringskosten.

Door sneller afschrijven wordt de fiscale winst verminderd en wordt in dat jaar minder belasting betaald.

De MIA en de VAMIL kunnen naast elkaar worden aangevraagd. Het percentage van de aftrek is afhankelijk van de milieueffecten en de gangbaarheid van het bedrijfsmiddel. Voor meer informatie over de regeling, de milieulijst en het aanvragen zie: www.agentschapnl.nl/mia
Nieuwe voorstellen om bedrijfsmiddelen op de milieulijst 2012 te plaatsen kunnen tot 2 september bij Agentschap NL worden ingediend.

Om uw subsidiekansen te onderzoeken kunt u hier de Gratis Online Subsidiescan invullen van MKB Subsidiezaken. Wij ondersteunen u graag bij het opstellen van een kansrijke aanvraag.

Bron: 12082011  Johan Beijers | MKB Subsidiezaken

VerbijsterendAdvies.nl

 Laatste update: 12/08/2011 11:23.54