VerbijsterendAdvies.nl
Persoonlijk maatwerk in verzekeringen en financiŽle diensten van De PensioenMakelaar & De HypothekenMakelaar

Aegon lost staatssteun 100% af !

Aegon lost vandaag de laatste € 750 mln aan kapitaalsteun af, die de verzekeraar in 2008 van de staat ontving tijdens de financiële crisis. Daarmee heeft Aegon in anderhalf jaar tijd in totaal € 4,1 mld aan de staat terugbetaald. Daarvan is € 3 mld bestemd voor aflossing en € 1,1 mld voor rente en premie. "Met de terugbetaling sluiten we een belangrijk hoofdstuk af en we zijn nu een andere onderneming", stelt bestuursvoorzitter Alex Wynaendts. "In de afgelopen drie jaar hebben we stappen gezet om meer focus aan te brengen in de onderneming en om een efficiëntere organisatie te worden met een sterke balans en een aanzienlijk verminderd risicoprofiel", zo licht Wynaendts dat nader toe. "Nu de terugbetaling is voltooid, kan de onderneming zich volledig richten op stabiele groei van de resultaten met behoud van het verbeterde risico-rendementprofiel." "We zijn het ministerie van Financiën en De Nederlandsche Bank dank verschuldigd dat zij ons terzijde hebben gestaan in een periode van grote economische onrust en onzekerheid. Onze klanten en zakelijke partners zijn wij ook dankbaar voor hun onverminderde vertrouwen in Aegon. Wij richten ons nu weer volledig op de vele kansen voor groei van onze kernactiviteiten: levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer."

 

Bron: AM 16062011

DeHypothekenMakelaar.nl

AEGON lost staatssteun af

AEGON heeft vandaag het laatste deel van de steun afgelost die het bedrijf eind 2008 van de Staat heeft gekregen. Hiermee is AEGON de eerste van de instellingen die de staatssteun geheel afbetaalt.

De verzekeraar koopt voor € 750 miljoen aan securities terug en betaalt daarover een premie van € 375 miljoen. Het rendement voor de Staat over de gehele aflossing komt daarmee uit op 18,5 procent. AEGON kreeg in november 2008 een kapitaalinjectie van de Staat om weerstand te bieden aan de onvoorziene en externe schokken op de internationale financiële markten. De instelling gaf voor € 3 miljard aan securities uit.

Bron: RegeringLaatste update: 16/06/2011 12:16.10