VerbijsterendAdvies.nl
Persoonlijk maatwerk in verzekeringen en financiŽle diensten van De PensioenMakelaar & De HypothekenMakelaar

Pals succesvol tegen maagchirurg Scheper Ziekenhuis in Emmen

Letselschadespecialist Pals heeft een aantal belangrijke successen geboekt tegen de maagchirurg die verantwoordelijk te houden is voor ernstig letsel en zelfs de dood van een aantal patiënten.

Het Scheper Ziekenhuis in Emmen kwam eind 2009 in opspraak toen bekend werd dat zeven patiënten die onder behandeling stonden van dezelfde chirurg waren overleden. De chirurg opereerde tussen 2006 en 2009 honderden mensen met ernstig overgewicht. In het bijzonder bij maagverkleiningen ging het in verschillende gevallen mis, wat tot ernstig letsel en zelfs in meerdere gevallen tot overlijden heeft geleid.

 

Schadeclaim van Pals
Letselschadespecialist Pals heeft een groot aantal slachtoffers bijgestaan. Primair werd een eigen onderzoek gedaan om vast te stellen in welke zaken het om een fout zou kunnen gaan. Op basis hiervan werd besloten om voor 17 personen een schadeclaim in te dienen.

 

Verzekeraar wijst aansprakelijkheid af
Al snel bleek dat MediRisk, de verzekeraar van het ziekenhuis, in een enkel geval wel wilde betalen maar in het merendeel van de zaken aansprakelijkheid afwees. De vernietigende conclusies uit diverse onderzoeken (o.a. van het ziekenhuis zelf), de slechte dossiervoering en alle andere aspecten die op zijn minst twijfel deden ontstaan over het handelen van het ziekenhuis en de chirurg, deden daar kennelijk niets aan af. 

 

Doorbraak impasse
Een goed gesprek tussen MediRisk en Pals vorig jaar doorbrak de impasse en er werden constructieve afspraken gemaakt om lange gerechtelijke procedures te voorkomen. Zo konden in de loop van vorig jaar al meerdere zaken worden geregeld. In vier gevallen bleef MediRisk echter van mening dat er geen sprake kon zijn van enige vergoeding. Recent werd ook in die zaken echter een doorbraak bereikt: ook deze slachtoffers zullen een schadevergoeding krijgen.

De verwachting is dat in de komende maanden de nog lopende zaken afgerond kunnen worden. Hiermee is voor de cliënten van de Pals Groep geen oplossing voor alle (medische) ongemakken verkregen, maar er is in ieder geval genoegdoening bereikt.

 

Bron: Jurofoon


Lees meer: Vergoeding voor bal tegen hoofd docent

 Laatste update: 19/05/2011 18:32.50