VerbijsterendAdvies.nl
Persoonlijk maatwerk in verzekeringen en financiŽle diensten van De PensioenMakelaar & De HypothekenMakelaar

Zorgplicht tussenpersoon niet 7x24x365

 

De zorgplicht van een assurantietussenpersoon reikt niet zo ver dat deze zijn kantoor zeven dagen per week 24 uur per dag voor zijn klanten moet openhouden. Dat heeft de rechtbank Roermond gesteld in een zaak tegen Karis Adviesgroep, aangespannen door een bedrijf dat op Goede Vrijdag verzocht een pand in dekking te nemen en dat pand in de nacht van eerste op tweede paasdag in vlammen zag opgaan.

 

Het kantoor van Karis in het Limburgse Beringe was in verband met Goede Vrijdag in de middaguren echter gesloten, evenals dat van de beoogde verzekeraar Nationale-Nederlanden. De aanvraag voor de verzekering werd derhalve pas op de dinsdag na Pasen ingediend door atp aan verzekeraar, waarop NN de polisdekking en dus ook de schadevergoeding afwees.

 

Het assurantiekantoor hoeft in de ogen van de Roermondse rechtbank niet voor die schade op te draaien. De opdrachtgever Project Partners Holland, beweert de aangekochte boerderij een jaar eerder al (?!) ter verzekering te hebben aangemeld bij Karis Adviesgroep. …

 

Volgens de rechter houdt ook die claim geen stand. Enerzijds is niet bewezen dat het assurantiekantoor de betreffende brief wel heeft ontvangen, anderzijds staan in de overlegde brief essentiële zaken als bouwaard, dakbedekking, bestemming en waarde van de betreffende boerderij niet in. "De verantwoordelijkheid voor het (op de juiste wijze) aanvragen van de nodige of gewenste (opstal)verzekeringen blijft bij de belanghebbende."

 

Bron: AM 06052011

 

DeHypothekenMakelaar.nlLaatste update: 06/05/2011 10:25.12