VerbijsterendAdvies.nl
Persoonlijk maatwerk in verzekeringen en financiŽle diensten van De PensioenMakelaar & De HypothekenMakelaar

                        Huis en haard

Op deze pagina vindt u een aantal verzekeringen, zoals de gemiddelde particulier die nodig heeft. Het betreft de verzekering van de woning, de inboedel, de aansprakelijkheid enzovoorts. Hieronder vindt u relevante informatie, en als u offerte wilt of uw pakket eens wilt laten doorlichten, dan doet VerbijsterendAdvies.nl dat natuurlijk graag voor u! Wanner u uw huidige woning verkoopt, kunt u de lopende polis trouwens tussentijds opzeggen. Uw contractsverplichting wordt dus ontbonden door de notariŽle levering.


Woonhuis- of opstalverzekering

Een verzekering van het woonhuis, bestemd voor particulier gebruik, ook wel ďopstalverzekeringĒ genoemd, dekt schades die zijn ontstaan door een in de polis met name genoemd gevaar. Een groot aantal gevaren is verzekerd (brand, ontploffing, blikseminslag, rook- en roetschade, storm inbraak en diefstal, diverse vormen van waterschade, aanrijding, vandalisme) maar natuurlijk zijn er ook uitsluitingen. Verzekerd is op basis van herbouwwaarde. Dat is dus een andere waarde dan verkoopwaarde, woz-waarde of executiewaarde, om maar eens een aantal andere waardemaatstaven te noemen. Uitgesloten blijven oorzaken met een catastrofe-achtig karakter, zoals oorlogssituaties, atoomkernreacties en overstroming.

terug

Uitgebreide dekkingen
Deze verzekering wordt ook wel opstalverzekering of brandverzekering genoemd naar het belangrijkste risico dat vroeger in veel soberder polissen gedekt was. Inmiddels is de dekking zeer uitgebreid, al zijn er verschillen, die ook afhangen van woon- en leefomstandigheden. Beperkt zakelijk gebruik (praktijk aan huis) is doorgaans geen probleem. Naast het woonhuis zelf zijn ook bijgebouwen, schuren, schuttingen e.d. verzekerd, alsmede (tegen minder gevaren) tuinaanleg. Fundamenten zijn niet altijd automatisch meeverzekerd, maar na een explosie of zware brand kan het wel belangrijk zijn dat die ook zijn meeverzekerd.

terug

Premieberekening
De premiebereking is afhankelijk van allerlei factoren, zoals risicovolle belendingen en bouwaard. Bijvoorbeeld veel hout, al dan niet in verdiepingsvloeren, rieten daken, of de omgeving van bedrijven: een snackbar of Chinees restaurant als buurman. Hier kunt u desgewenst uw eigen berekening maken, en desgewenst zelfs meteen de polis direct laten opmaken! Let op: u kiest dan voor verzekeren zonder voorafgaand advies! Voor Aegon berekeningen klikt u hier.

terug

Pas op voor onderverzekering!
Het verzekerd bedrag moet overeenstemmen met de volledige herbouwwaarde van het woonhuis. Is het verzekerd bedrag te laag, dan vindt in geval van schade een zogenaamde pro rata vergoeding plaats. De indexeringsclausule vangt hierbij een groot gedeelte van het risico op, check uw polis dus op deze clausule! En vergeet na verbouwingen niet om uw polis daarop aan te laten passen! Voor bijzondere situaties, zoals monumentenpanden, kunnen afwijkende premies/voorwaarden gelden. Vaak is in deze verzekering een glasverzekering ingebouwd. Voor risicoís die moeilijk te verzekeren zijn (bijv. op grond van eerder schadeverloop), kan men bij een speciale verzekeraar (Rialto) terecht.
 
terug

VerbijsterendAdvies van De HypothekenMakelaar & de PensioenMakelaar is 24 uur per dag bereikbaar! Hier vindt u ook al onze adresgegevens.Laatste update: 25/09/2009 18:12.59